Borrel

Welkom! Kom gezellig binnen voor een drankje.

Lees meer >>

De Bar

De Kleine Weinstube

In de bar van het hotel bevindt zich café de kleine Weinstube. Een gezellige plek midden in het centrum van Harlingen, waar hotelgasten, toeristen en Harlingers samenkomen. In de gezellige entourage is iedereen welkom en kan men genieten van een drankje en een hapje

De Weinstube is een naam met een rijke historie. Inmiddels gevestigd in de bar van Hotel Harlingen, zat de Weinstube decennia lang in het pand waar inmiddels eetcafé de Lachende Koe gevestigd zit.

Op 8 maart 1966 was de bakkerij van Schotanus omgebouwd in bar de Weinstube. En waren Philip Cornelisse en Hennie Buruma de nieuwe eigenaren van deze bar.  Henk Jan, de zoon kwam even later en bleek veel te voelen voor het horecabedrijf. In 1969 werd er verbouwd en kwamen er 2 bars in het etablissement. In 1972 werd de bar omgetoverd tot discotheek en vele diskjockeys en bands passeerden de revu.

De disco werd in 1994 weer omgebouwd en dit keer werd het een bruin café. Ook nu bleef het gezellig, met de dames aan de koffietafel en buuvre Jikje die met de schalen bitterballen rondging. In 1998 overleed Flip Cornelisse, maar samen met moeder Hennie zette Henk Jan de zaak door en ook nu waren er weer fantastische tijden en was er een hoop lol. In maart 2016 werde de deuren van de Weinstube na 50 jaar definitief gesloten en werd het sfeervolle pand omgetoverd tot eetcafé de Lachende koe, welke op 8 april haar deuren heeft geopend.

Nu, een aantal maanden later, begint de Weinstube een nieuw avontuur in de bar van Hotel Harlingen. Met frisse moed, in een nieuw jasje en Henk Jan nog geregeld achter de bar gaat de Weinstube als café de Kleine Weinstube verder. Gezellig samenkomen, ontspannen en genieten met een hapje en een drankje of toe aan een praatje? We staan voor u klaar!

 

De kleine Weinstube is geopend op:

  • Vrijdag & zaterdag van 16.00 tot 01.00 uur